Post Job for Free Free Online Practice Set Download Study Materials Aptitude Preparation Bank Exam Preparation Bank Exam Preparation CAT Preparation CAT Preparation Current Affairs Exam Preparation General Knowledge Group Discussion Group Discussion Topics Online Tests PSC Interview Questions PSU Companies Preparation PSU Companies Preparation Technical Interview Questions Jobs By Category Bank Jobs BPO Jobs BSc / BCA / BBM Core Technical Jobs Defence Jobs Dream Jobs > 5 lpa Finance Jobs Government Jobs Health Care Jobs Hospitality Jobs Internship Jobs IT / Software Jobs Journalism Jobs Manpower Consultants MBA Part Time Pharma Quality Control Jobs Research Jobs Retail Jobs Scholarships Jobs Sports Jobs StartUp Jobs Teaching Jobs Tech Support Jobs Walk-ins Jobs 1 to 3 Yr Exp Jobs By Company BEL Recruitment DRDO Recruitment FCI Recruitment HAL Recruitment IBPS Recruitment Indian Air Force Recruitment Indian Army Recruitment Indian Navy Recruitment ISRO Recruitment ONGC Recruitment Police Recruitment Railway Recruitment SBI Recruitment UPSC Recruitment Jobs by Roles Accountant Jobs Architect Jobs Content Writer Jobs Data Entry Jobs Fashion Designer Jobs HR Admin Jobs Management Trainee Jobs Medical Representative Jobs NON-IT Jobs Receptionist Jobs Sales/Marketing Executive Jobs SEO Analyst Jobs Telecaller Jobs Jobs by Skills CCNA Jobs Digital marketing Jobs Embedded System Jobs Finance Jobs Hardware jobs HR Jobs Legal jobs Marketing Jobs Networking Jobs Oracle Jobs SAP Jobs Software Testing Jobs Tech Support Jobs Jobs by Branches Aeronautical Engineering Jobs Architecture Engineering Jobs Automobile Engineering Jobs Computer Science Engineering Chemical Engineering Jobs Civil Engineering Jobs ECE Jobs Electrical Engineering Jobs Instrumentation Engineering Mechanical Engineering Jobs Nursing Jobs MSC Botony Jobs MSC Physics Jobs Jobs by Courses B.Com Jobs BBA / BBM Jobs BCA Jobs BE Jobs / B.Tech Jobs BSc Jobs Diploma Jobs M.Sc Jobs MBA Jobs / PGDM Jobs MCA Jobs ME Jobs / M.Tech Jobs

February 01, 2017

Important Questions for BPSC Preliminary

  webmaster       February 01, 2017
 Important Questions for BPSC Preliminary

    BPSC Preliminary Model GS Question

Bihar Special GK

1. First time president rule in Bihar is imposed in?

Ans- 1968

2. Medicine manufacturing unit in Bihar is located in?

Ans- Hajipur

3. Which city of Bihar is directly linked to Bangkok and Columbo

Ans- Gaya

4. When doordarshan kendra established first time in India?

Ans- 1978

5. Head of Bhagalpur rite enquiry commission?

Ans- Justice AN Singh

6. How many percentage of Bihar population live in rural areas?

Ans- 84.32%

7. Flood affected areas of Bihar is?

Ans- 64.41 lakh hectare

8. Rajendra Krishi vishv vidyalaya is situated in?

Ans- Pusa

9. World AIDS Day?

Ans- 1 December

10. Number of Lok sabha seats in Bihar?

Ans- 40

11. Which temperature reading show same value on Fahrenheit and Celcius scale?

Ans- -40'C

12. Strength of Bihar Legislative Council?

Ans- 75

13. Strength of Bihar Legislative Assembly?

Ans- 243

14. Patna High court is established in?

Ans- 1916

15. Present Cheif Election Commissioner of India?

Ans- Nasim Zaidi

16. Bihar Foundation day is celebrated on?

Ans- 22 March

17. Nalanda University is founded in?

Ans- 2010

18. Nabi Nagar Power Generating Company is a joint Venture of?

Ans- NTPC and Bihar State Power Holding Company Ltd.

19. BIADA stand for?

Ans- Bihar Industrial Area Development Authority

20. Gandhi ji started first Satyagrah from which part of Bihar?

Ans- Champaran

21. Who was the president of Gaya session of Indian National Congress in 1922?

Ans- Chitranjan Das

22. Which is the unique festival of Bihar?

Ans- Chath Puja

23. Gautam Buddha gave his first sermon at?

Ans- Sarnath

24. Who is called the Nepolian of Ancient India?

Ans- Samudra Gupta

25. Number of Districts in Bihar?

Ans- 38

How To Join Modicare and Become Modicare Consultant ?

Thanks for reading Important Questions for BPSC Preliminary

« Prev Post

No comments:

Post a Comment