Post Job for Free Free Online Practice Set Download Study Materials Aptitude Preparation Bank Exam Preparation Bank Exam Preparation CAT Preparation CAT Preparation Current Affairs Exam Preparation General Knowledge Group Discussion Group Discussion Topics Online Tests PSC Interview Questions PSU Companies Preparation PSU Companies Preparation Technical Interview Questions Jobs By Category Bank Jobs BPO Jobs BSc / BCA / BBM Core Technical Jobs Defence Jobs Dream Jobs > 5 lpa Finance Jobs Government Jobs Health Care Jobs Hospitality Jobs Internship Jobs IT / Software Jobs Journalism Jobs Manpower Consultants MBA Part Time Pharma Quality Control Jobs Research Jobs Retail Jobs Scholarships Jobs Sports Jobs StartUp Jobs Teaching Jobs Tech Support Jobs Walk-ins Jobs 1 to 3 Yr Exp Jobs By Company BEL Recruitment DRDO Recruitment FCI Recruitment HAL Recruitment IBPS Recruitment Indian Air Force Recruitment Indian Army Recruitment Indian Navy Recruitment ISRO Recruitment ONGC Recruitment Police Recruitment Railway Recruitment SBI Recruitment UPSC Recruitment Jobs by Roles Accountant Jobs Architect Jobs Content Writer Jobs Data Entry Jobs Fashion Designer Jobs HR Admin Jobs Management Trainee Jobs Medical Representative Jobs NON-IT Jobs Receptionist Jobs Sales/Marketing Executive Jobs SEO Analyst Jobs Telecaller Jobs Jobs by Skills CCNA Jobs Digital marketing Jobs Embedded System Jobs Finance Jobs Hardware jobs HR Jobs Legal jobs Marketing Jobs Networking Jobs Oracle Jobs SAP Jobs Software Testing Jobs Tech Support Jobs Jobs by Branches Aeronautical Engineering Jobs Architecture Engineering Jobs Automobile Engineering Jobs Computer Science Engineering Chemical Engineering Jobs Civil Engineering Jobs ECE Jobs Electrical Engineering Jobs Instrumentation Engineering Mechanical Engineering Jobs Nursing Jobs MSC Botony Jobs MSC Physics Jobs Jobs by Courses B.Com Jobs BBA / BBM Jobs BCA Jobs BE Jobs / B.Tech Jobs BSc Jobs Diploma Jobs M.Sc Jobs MBA Jobs / PGDM Jobs MCA Jobs ME Jobs / M.Tech Jobs

July 04, 2017

Questions on Banking and Marketing helpful for the Bank of Baroda and other Banking Exams to be conducted in coming weeks

  Sarkari Niyukti       July 04, 2017

Questions on Banking and Marketing helpful for the Bank of Baroda and other Banking Exams to be conducted in coming weeks 

1. A prospect means
a) any customer who walks into the bank
b) an employee of the bank
c) a customer who is likely to be interested in bank's product or service
d) a depositor of the bank'
e) a borrower of the bank
2. A lead means
a) a prospect who is more likely to avail of the Bank's product
b) a political leader
c) a religious leader
d) a bank chairman
e) None of these
3. Innovation means
a) Compensation
b) inspiration
c) additional perquisites
d) implementing new ideas or new methods
e) None of these
4. A Call means
a) calling on friends
b) calling on bank employees
c) calling on prospective customers
d) to make telephone calls
e) calling on relatives
5. The Traditional Marketing style involves
a) Telemarketing
b) Digital Marketing
c) Indirect Marketing
d) Direct Marketing
e) All of these
6. Modern Method of Marketing include
a) Publicity on the net
b) Advertisement on the net
c) Soliciting business through e-mails
d) Tele marketing
e) All of these
7. A true marketing requires
a) Command and other mindset
b) Control Mindset
c) Passive mindset
d) Active mindset
e) None of these
8. Which of the following sentences is true?
a) Marketing is not required in a Buyers' Market
b) Marketing is not required in a Sellers's market
c) Marketing is not required due to competition
d) Marketing is not required due to liberalization
e) Marketing is not required due to globalisation
9. For effective marketing the salesmen should have which of these qualities?
a) Creativity
b) Team spirit
c) Motivation
d) Effective communication skills
e) All of these
10. Market information means
a) Knowledge of shops and bazaars
b) Knowledge of shopping malls
c) Knowledge of customer profile and product mix
d) knowledge of various languages
e) None of these
11. Market Research is needed for
a) checking the market area
b) checking the right product to be sold
c) making proper marketing decisions
d) deciding right time to sell
e) All of these
12. Which of the following statement is true
a) Marketing makes the company to go into loss due to higher expenses
b) Marketing is not required in profit making companies
c) Marketing sharpens the minds of the employees
d) Marketing is a time bound seasonal function
e) Marketing is a waste of time
13. Marketing plan helps in 
a) better lead generation
b) better systems
c) better results
d) improved balance sheet
e) better customer service
14. If Marketing is done effectively which of the following is not required?
a) Advertisement
b) Publicity
c) Market Research
d) Market Segmentation
e) None of these
15. Motivation means
a) Inspiring employees to perform better
b) Better communication skills
c) Sales Coaching
d) Market Research
e) None of these
16. In a Selling Process in today's world?
a) Only standard products are sold
b) No customization required
c) the seller need not have product knowledge
d) the seller should aim at customer satisfaction
e) only quantum of sales matters
17. Find the true statement
a) Marketing is a waste of the employees' time
b) Marketing is not required in India due to its vast population
c) Marketing involves additional work
d) Marketing involves team work
e) Marketing is not required today due to IT advancement
18. A Target market is
a) entire country
b) entire city
c) entire globe
d) that which consists of customers who need the identified product
e) all of these
19. Sales forecasting involves 
a) Sales Planning
b) Sales Pricing
c) Distribution Channels
d) Consumer tastes
e) All of these
20. Which of the following product is being sold under the brand name ZODIAC
a) Shirts
b) Ties
c) Both A and B
d) Liberty
21. SWIFT - cars are being manufactured by
a) DCM
b) Maruti
c) Premier Automobiles
d) Hyundai
22. With you all the way is the slogan of
a) Vodafone
b) SBI
c) ICICI
d) Raymonds
23. Which company used the slogan "The complete Man"
a) DCM
b) GRASIM
c) RAYMONDS
d) VIMAL
24. Which brand uses the slogan "Made for each other" for its cigarettes?
a) Cavenders
b) Four Square
c) Red & White
d) Wills
25. Cross Selling means
a) Identifying customer needs
b) matching the products to customer needs
c) convincing the customers of product benefits
d) responding to questions and objections of customers
e) all of these

ANSWERS

1 (c)
2 (a)
3 (d)
4 ( c)
5 (d)
6 (e)
7 (d)
8 (b)
9 (e)
10 (c )
11 (e)
12 (c)
13 ( c)
14 (b)
15 (a)
16 (d)
17 (d)
18 (d)
19 (e)
20 (c)
21 (b)
22 (b)
23 (c)
24 (d)
25 (e)


logoblog

Post Your Article


if you have any information regarding Job, Study Material or any other information related to career. you can Post your article on our blog. Click here
For Advertisment email us at talkduo@gmail.com
or Contact at 7909072930 How To Join Modicare and Become Modicare Consultant ?

Thanks for reading Questions on Banking and Marketing helpful for the Bank of Baroda and other Banking Exams to be conducted in coming weeks

Previous
« Prev Post

No comments:

Post a Comment